Bucatarii internationale Slowly Veggie Supe si ciorbe Vegetarian

Supă Tom Kha Gai, rețeta lui Chef Cătălin Petrescu

Pentru că ne plac experiențele culinare și preparatele intens aromate, v-am pregătit o surpriză venită de la  Chef Cătălin Petrescu.

1378312_308244869317195_540070656_n

Pentru că sezonul cald este în toi, l-am invitat pe Chef Cătălin Petrescu să ne povestească mai multe despre un preparat ușor, de vară, supa Tom Kha Gai (pe bază de supă de legume).

Cătălin Petrescu este responsabil de bucătaria restaurantului NUBAsummervibes, specificul restaurantului fiind unul asian-fusion, situat pe lacul Herastrau.

Ingrediente:

  • galangal
  • frunze de kafir lime
  • lemongras
  • morcov
  • ceapă verde
  • ardei roșu chilly
  • lime
  • lapte de cocos
  • sos de pește
  • un strop de zahăr și sare
  • ciuperci de 3 feluri dar neăparat Shitake
  • coriandru

Modalitate de preparare:

„Se face baza de supă de legume, se fierbe minim 2-3 ore la foc mic pentru a prinde gust apoi se strecoară după care se adaugă frunzele de lime, galangalul, lime-ul, lemongras-ul și la final laptele de cocos și se lasă totul la fiert pentru a se sparge aromele și moleculele din fiecare preparat. La sfârșit se adaugă ciupercile.

După gust, supa se ajustează cu fish sos, lime, zahăr și sare.

Ca și servire, se recomandă a se servi caldă, într-un bol cu câteva frunze de coriandru proaspăt. ” Chef Catalin Petrescu

Această supă precum și alte preparate ale lui Cătălin Petrescu le puteți încerca la NUBAsummervibes, unde meniul este mult schimbat și îmbunătățit față de perioada de lansare a restaurantului, din meniu făcând parte multe preparate vegetariene sau pe baza de pește și fructe de mare.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE