De post Retete

Tartă de post

1. Din apă călduţă, drojdie, zahăr și 2-3 linguri cu făină, fă o maia și las-o la cald 15-20 de minute. Adaugă restul de făină cernută și sarea și amestecă. Toarnă uleiul și frământă energic. Când aluatul se ia ușor de pe mâini, așază-l într-un bol uns cu ulei și lasă-l la dospit o oră.

2. Între timp, pune granulele de soia la fiert în apă cu concentrat de legume și câteva picături de oţet. Lasă-le pe foc o jumătate de oră, scoate-le și pune-le la scurs. Dă morcovii și ţelina pe răzătoarea mică și toacă mărunt ceapa. Călește-le în ulei cu un praf de sare. Când morcovul s-a înmuiat, adaugă soia stoarsă, bulionul, cimbru și piper după gust. Lasă pe foc vreo cinci minute.

3. Dacă e cazul, sărează. Întinde aluatul într-o tavă de tartă unsă, inclusiv pe margini. Toarnă umplutura de soia și dă la cuptor. Scoate după 25-30 de minute, decorează cu fâșii de ceapă roșie și felii de roșie și servește cu sos picant.

 

TRUC. Dacă ți-a rămas aluat, pune-l într-o pungă şi dă-l la congelator! Îl poți păstra chiar şi câteva săptămâni.

 

Foitaj cu pastă de măsline

Poza principala

tarta_cu_soia_mica.jpg

500 g făină

10 g drojdie uscată

200 ml apă călduta

1 lingură cu ulei de măsline

zahăr

un varf de lingurita

1 linguriță cu sare

ulei

oţet

 

pentru umplutura

300 g soia granule

1 linguriță cu concentrat de legume

1 cepe

1 ceapa rosie

2 morcovi

1 ţeline mica

2-3 linguri cu bulion

sare

piper

cimbru uscat

 

Colţunași cu spanac

Simplu de pregatit, tarta de post este o alegere potrivita pentru pranz sau cina.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE