Retete

Tocana super rapida, reteta Jamie Oliver

  1. Puneți carnea tocată într-o tigaie mare și sfărâmați-o cu o lingură de lemn.
  2. Adăugați 1 linguriță de sare și una de piper, apoi picurați niște ulei de măsline.
  3. Adăugați frunzele de cimbru și prăjiți carnea până când se rumenește amestecând des.
  4. Curățați ceapa roșie și tăiați-o în două.
  5. Spălați și curățați țelina și morcovii, apoi feliați-le cu ajutorul robotului de bucătărie și lăsați-le deoparte.
  6. Când tocătura începe să se rumenească, adăugați frunzele de rozmarin.
  7. Puneți cei 4 căței de usturoi zdrobiți în coajă și 6 linguri de sos Worcestershire.
  8. Amestecați bine, iar când carnea s-a acoperit de sos, adăugați legumele feliate și amestecați din nou.
  9. Micșorați focul la nivel mediu și mai lăsați carnea pe foc, amestecând des.
  10. Tocați mărunt pătrunjelul și puneți cea mai mare parte din el în tigaia cu tocană. Păstrați însă câteva frunze.
  11. Gustați și asezonați, apoi transferați tocana pe un platou mare pentru servit.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

tocana_jamie_oliver.jpg

  • 500 g carne tocată de vită
  • 2 fire cimbru proaspăt
  • 1 ceapă roșie
  • 2 morcovi
  • 3 tulpini țelină
  • câteva fire rozmarin proaspăt
  • 4 căței usturoi
  • 6 linguri sos Worcestershire
  • 1 legătură mică pătrunjel proaspăt
Din categoria rețetelor super rapide, cu timp de preparare de 30 de minute, Jamie Oliver are o propunere ideală pentru gurmanzi.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE