Carne Feluri principale Retete Tocanite

Tocăniță mexicană cu chiftele

Alternativa la chilli con carne, într-o rețetă delicioasă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 1/2 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 400 g carne tocată de vită
  • 50 g pesmet
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță coriandru
  • 1 1/2 linguriță paprika afumată
  • 200 g orez basmati
  • 400 g roșii tocate (la conservă)
  • 400 g fasole roșie la conservă (scursă și clătită)
  • 1 mână coriandru tocat pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare.
  2. Gătiți ceapa timp de 8-10 minute până se înmoaie, apoi se scoate din tigaie.
  3. Între timp, plasați carnea tocată, pesmetul, condimentele și pasta de ardei într-un bol, asezonați generos și amestecați bine.
  4. Formați din amestecul obținut, 20 de chiftele, de dimensiunea unei nuci.
  5. Se adaugă uleiul rămas în tigaie și prăjiți chiftelele timp de aproximativ 8 minute până sunt complet rumenite.
  6. Între timp, gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Plsați din nou ceapa în tigaie, adăugând roșiile, precum și un strop de apă.
  8. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se adaugă boabele de fasole și se continuă fierberea timp de încă 10 minute, până când sosul s-a îngroșat și chifteluțele sunt gătite.
  9. Asezonați chiftelele, împrăștiați deasupra cu coriandru și serviți cu orez.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE