De post Retete

Tofu in sos de portocala

  1. Toacă usturoiul mărunt. 
  2. Într-un bol amestecă usturoiul, împreună cu mierea de albine, sucul și coaja de portocale, sosul de soia, oțetul din orez, amidonul de porumb, ghimbirul și un praf de piper.
  3. Tăiați tofu în cuburi și pune uleiul de măsline la încis într-o tigaie.
  4. Adaugă cuburile de tofu și prăjește-le timp de 3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  5. Adaugă sosul și ceapa tocată și menține-le pe foc încă 3 minute.
  6. Servește preparatul cu garnitură de orez.

  Credit Foto: Fotolia/ imaGo – Martin R.

Poza principala

tofu_sos_de_portocala_si_orez.jpg

  • 3 căței usturoi 
  • 3 linguri miere albine
  • 1 linguriță coajă portocală
  • 200 ml suc portocale proaspăt 
  • 80 ml sos soia
  • 3 linguri oțet din orez
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 900 g tofu 
  • sare
  • 2 linguri ulei 
  • 4 fire ceapă verde
  • orez pentru garnitură
Un preparat ideal pentru vegetarieni sau pentru perioadele de post.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE