Legume Slowly Veggie Vegetarian

Carpaccio de sfeclă roșie

Când spui carpaccio, toată lumea se gândește la vită sau somon, iată însă un carpaccio de legume și fructe!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 pere mijlocii
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 4 sfecle roșii, mici
  • 1 linguriță sirop de arțar
  • 2 lingurițe oțet balsamic
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei
  • 4 bucăți pătrunjel
  • 2 cepe verzi

Modalitate de preparare:

  1. Descojiți perele și îndepărtați cotorul cu un instrument special și tăiați-le felii pe lungime.
  2. Stropiți-le cu 2 linguri de zeamă de lămâie.
  3. Descojiți sfecla roșie și tăiați-o felii subțiri cu ajutorul feliatorului de legume.
  4. Amestecați zeama de lămâie rămasă cu siropul de arțar și cu oțetul.
  5. Asezonați cu sare și piper și înglobați cu grijă jumătate din cantitatea de ulei.
  6. Spălați pătrunjelul, zvântați-l prin tamponare, rupeți-i frunzulițele de pe crenguțe, tocați-le și încorporați-le cu atenție în vinegretă.
  7. Încingeți într-o tigaie 1 lingură de ulei.
  8. Căliți 2-3 minute feliile de pere și întoarceți-le de mai multe ori în acest interval de timp.
  9. Scoateți-le din tigaie și lăsați-le să se răcească.
  10. Puneți din nou 1 lingură de ulei în tigaie și căliți sfecla 4-5 minute întorcând feliile de pe o parte pe alta de mai multe ori.
  11. Luați-le din tigaie și lăsați-le să se răcească.
  12. Curățați cepele verzi, spălați-le și tăiați-le rondele.
  13. Așezați feliile de pere și de sfeclă suprapuse alternativ pe 4 farfurii, presărați rondelele de ceapă verde și stropiți-le cu dressingul.
  14. Serviți preparatul împreună cu o baghetă de pâine.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE