Feluri principale Legume Vegetarian

Curry cu conopidă, ou și cartof

Pentru un preparat complet vegetarian, oul poate fi îndepărtat, însă preparatul este perfect în această formulă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă mare, feliată
  • 1 ardei iute, fără semințe, fin tocat
  • o bucată de ghimbir cât degetul mare, dat pe răzătoare
  • 2 cartofi mari, tăiați cuburi
  • 2 linguri pastă de curry
  • 1 conopidă mărime medie, ruptă în buchete
  • 400 ml lapte de cocos
  • 6 ouă fierte tari
  • 2 linguri fulgi migdale (opțional)
  • 1 mână coriandru, tocat
  • 4 căței de usturoi, fin tocați

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește o tigaie de tip wok.
  2. Se adaugă uleiul, se amestecă ceapa și se prăjește la foc mediu timp de 8-10 minute, amestecând din când în când, până când înmoaie.
  3. Se amestecă ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul în amestecul de ceapă și se prăjește timp de 2 minute.
  4. Măriți flacăra, adăugați cartofii și lăsați să fiarbă timp de 3-4 minute, amestecând frecvent, până când exteriorul începe să se înmoaie.
  5. Se amestecă pasta de curry, se fierbe timp de 1 minut, apoi se adaugă conopida. Frigeți încă 1 minut.
  6. Se toarnă laptele de cocos în tigaie și se amestecă bine.
  7. Adaugați puțină sare și aduceți în punctul de fierbere, amestecând frecvent.
  8. Lăsați focul la mic și vasul semi-acoperit.
  9. Gătiți curry timp de 20-25 de minute, amestecând des, până când sosul s-a îngroșat iar legumele sunt fragede.
  10. Serviți cu ouă fierte, fulgi de migdale și coriandru tocat.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE