Gustari si garnituri Legume Slowly Veggie Vegetarian

Piure de dovleac

Dovleacul, gustos nu doar în plăcintă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac plăcintar, curățat de coajă și fără sâmburi, tăiat în cuburi
  • sare
  • piper măcinat
  • 60 g unt nesărat

Modalitate de preparare:

  1. Într-o oală de mărime medie adăugați o cantitate suficientă de apă, sare și dovleacul.
  2. Dați în clocot, reduceți focul și lăsați dovleacul să fiarbă pentru 15 minute, până când se înmoaie foarte bine.
  3. Strecurați și scurgeți dovleacul de excesul de apă.
  4. Plasați din nou dovleacul pe foc pentru 1-2 minute, în oala fără lichid.
  5. Transferați dovleacul în blender  și pulsați la viteză mare pentru 2 minute, adăugând untul.
  6. Pulsați până când se omogenizează.
  7. Asezonați cu sare și piper și serviți cald.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE