Revista Practic în bucătărie

Alimente de post sănătoase și dietetice

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Dacă vrei să pierzi kilograme, dar și postul este o prioritate pentru tine, e bine să introduci în dietă câteva alimente care te vor ajuta să slăbești mai ușor, aducând în același timp organismului elementele de care are nevoie.
castane_1.jpg

•Laptele de cocos este o bună alegere pentru a-l înlocui pe cel de vacă. Conține calciu, dar și fier și vitamine, acizi grași esențiali. Stimulează imunitatea, accelerează arderea grăsimilor și e un bun prieten al inimii.

•Castanele conțin multe fibre, ceea ce ajută la menținerea stării de sațietate, și sunt bogate în carbohidrați, ce le recomandă atunci când faci efort, calciu, element care lipsește de obicei din dieta de post, și multe vitamine și minerale. Din castane, lapte și unt de cocos poți prepara o delicioasă cremă pentru torturi de post.

 

Orez cu lapte de cocos si banane

 

•Avocado te ajută să scapi de colăceii de pe burtică. Conține multe fibre și e foarte sățios. În plus, studiile au arătat că persoanele care au mâncat zilnic câte o jumătate de avocado au redus din circumferința taliei mai rapid decât cele care nu aveau în dietă acest aliment.

•Ciocolata neagră, prin grăsimile bune care pun pe foc metabolismul, te ajută și ea să pierzi mai ușor kilogramele în plus.

 

Negresa de post cu ciocolată neagră

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE