Crăciuniţe

1. Topește 180 g de ciocolată pe baie de aburi împreună cu untul și lasă să se răcească. Rupe bucăţele alte 180 g de ciocolată și pune-le într-un castronel.

2. Separat, bate ouăle cu zahărul până obţii o cremă fină și încorporează făina cernută, praful de copt, ciocolata bucăţele, ghimbirul tocat, cimbrul uscat și sfărâmat între degete și ciocolata topită.

3. Amestecă și toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă pajitura la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute.

4. Între timp, topește ciocolata rămasă (100 g) cu o lingură cu unt și două linguri cu frișcă lichidă. Lasă să se răcorească și toarnă glazura peste prăjitura „craciunita” coaptă.

5. Taie prăjitura când s-a răcit complet, ornează cu frișcă bătută și căpșune proaspete. !

 

Truc. Pentru a pregati ghimbirul deshidratat, cumpără o rădăcină, curăţ-o de coajă și dă-o pe răzătoarea mică. Scurge de suc și întinde răzătura de ghimbir pe un șervet de hârtie. Lasă la aer până se usucă foarte bine şi de pozitează-l în dulăpiorul cu condimente.

 

Prăjitură cu cremă de ciocolată

Poza principala

craciunite_mici.jpg

80 g făină

4 ouă

460 g ciocolată amăruie

250 g unt + 1 lingură

300 g zahăr brun

1 linguriţă cu praf de copt

2 linguriţe rase cu cimbru uscat

4 linguri rase cu ghimbir deshidratat

200 ml frișcă lichidă

căpșune

 

Prăjiturele Muscatel

Bucură-te de gustul unor prăjituri „craciunite” speciale, delicioase și aromate împreună cu cei dragi!
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE