Revista Practic în bucătărie

Mâncare de urzici cu usturoi (de post)

mancare de urzici

Este primăvară, decile găsești în orice piață. Pregătește chiar azi mâncare de urzici cu usturoi! Este un adevărat bol cu sănătate.

  • 4 grămezi de urzici
  • 1 ceapă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • ½  linguriță cu bicarbonat
  • făină
  • hrean ras
  • ulei
  • sare
  1. Pune o oală mare cu apă la fiert cu o linguriță cu sare și bicarbonatul. Curăță urzicile de codițe și spală-le în mai multe ape reci.
  2. Când apa stă să dea în clocot, pune urzicile și fierbe-le cam 5 minute, apoi pune-le la scurs într-o sită. Oprește apa în care au fiert urzicile.
  3. Călește ceapa tocată mărunt în ulei înfierbântat. Când a devenit lucioasă, adaugă urzicile tocate mărunt, usturoiul pisat și puțină apă în care au fiert urzicile. Lasă să dea un clocot împreună.
  4. Separat, freacă o lingură cu făină cu câteva linguri cu apă de urzici și toarnă amestecul peste mâncarea de urzici cu usturoi.
  5. Potrivește gustul de sare și mai lasă mâncarea de urzici cu usturoi să fiarbă câteva minute, amestecând să nu se prindă de fundul cratiței. Servește cu mămăligă și, după gust, cu hrean ras.

Sugestie: Dacă nu postești, servește mâncarea de urzici cu usturoi cu parmezan ras deasupra.

Sursă foto: Fotolia

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE