Revista Practic în bucătărie

Ponturi simple pentru cartofi gustosi

Sursa
Revista Bucataria de Azi
Foto
Shutterstock
In cele cinci secole de cand a fost adus pe continentul european din America de Sud de catre conchistadori, cartoful a devenit a patra sursa de hrana de pe Pamant, dupa grau, orez si porumb.
cartofi.jpg

Iata cateva ponturi pentru preparea lor:

✔ Fierbe cartofii la foc potrivit. Daca focul este prea iute, se vor sfarama la suprafata si vor ramane cruzi in mijloc.

✔ Cartofii fierti in coaja nu se sfarama daca ii ungi inainte cu ulei in care ai dizolvat un varf de cutit de sare.

✔ Bulionul se adauga in mancare dupa ce au fiert cartofii. Altfel, raman tari.

✔ Adauga in apa in care fierbi cartofii o lingurita cu zeama de lamaie si doua cu zahar. Cartofii vor ramane foarte albi.

✔ Putin marar verde sau 3-4 catei de usturoi adaugati in apa in care fierb vor face cartofii mult mai gustosi si foarte aromati.

Cum se depoziteaza

Asaza-i in cutie, intr-o incapere bine ventilata, care sa le permita sa respire. Printre ei, pune cate un mar, pentru ca acesta incetineste procesul de incoltire.

Facebook Comments

Elisabeta Cosmescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE