Revista Practic în bucătărie

Vinete coapte cu legume

Foto
Thinkstock/ getty images
Un evantai colorat și plin de sănătate și gust.
vinete_coapte_cu_legume.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 2

Ingrediente: 

  • 1 vânătă mare sau două mai micuțe
  • 2-3 roșii
  • 1 ceapă
  • 200 g brânză 
  • sare
  • piper
  • ulei măsline

 Modalitate de preparare: 

  1. Se taie roșiile, brânza și ceapa în felii subțiri.
  2. Curățați vinetele și tăiați-le în două. Fiecare jumătate se taie în felii subțiri.
  3. Păstrați tija pentru ca ambele felii să rămână împreună.
  4. Presărați sare și lăsați-o câteva minute pentru a se frăgezi.
  5. Așezați felii de roșii, brânză și ceapă printre feliile de vinete și presați-le ușor cu palma.
  6. La final presărați puțin piper și sare după gust.
  7. Coaceți în cuptor la 200 de grade pentru 50 de minute sau până când vânăta este gata.
  8. Serviți preparartul cu sos de usturoi sau ca atare. 
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE