1.Taie ceapa şi usturoiul mărunt şi căleşte-le puţin în uleiul încins.
2.Pune carnea tocată, baconul tăiat mărunt şi amestecă pe foc mic până se evaporă lichidul. Rumeneşte uşor carnea în grăsimea rămasă, dar fără s-o arzi.
3.Adaugă atunci vinul şi aşteaptă până se evaporă din nou lichidul.
4.Pune pasta de roşii, un praf de sare şi piper proaspăt măcinat, busuiocul, amestecă şi acoperă.
5.Lasă să fiarbă, la foc domol, vreme de două ore.
6.Între timp, fierbe aldente pastele rigatoni în apă cu sare. Scurge-le într-o sită şi serveşte-le cu sos bolognese. Poftă bună!
credit foto: Thinckstock
500 g carne tocată de vită
1 ½ cutii cu pastă de roşii
400 g paste rigatoni
150 g bacon
100 ml vin
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
3 linguri cu ulei
1 linguriţă cu busuioc uscat
sare
piper
Adaugă comentariu