Mâncăruri

Rigatoni cu sos bolognese

1.Taie ceapa şi usturoiul mărunt şi căleşte-le puţin în uleiul încins. 

2.Pune carnea tocată, baconul tăiat mărunt şi amestecă pe foc mic până se evaporă lichidul. Rumeneşte uşor carnea în grăsimea rămasă, dar fără s-o arzi.

3.Adaugă atunci vinul şi aşteaptă până se evaporă din nou lichidul. 

4.Pune pasta de roşii, un praf de sare şi piper proaspăt măcinat, busuiocul, amestecă şi acoperă. 

5.Lasă să fiarbă, la foc domol, vreme de două ore. 

6.Între timp, fierbe aldente pastele rigatoni în apă cu sare. Scurge-le într-o sită şi serveşte-le cu sos bolognese. Poftă bună!

credit foto: Thinckstock

Poza principala

rigatoni_cu_sos_bolognese_mi.jpg

500 g carne tocată de vită

1 ½ cutii cu pastă de roşii

400 g paste rigatoni

150 g bacon

100 ml vin

1 ceapă

2-3 căţei de usturoi

3 linguri cu ulei

1 linguriţă cu busuioc uscat

sare

piper

Pentru mese în familie, pline de savoare şi gust, pregăteşte reţeta de rigatoni cu sos bolognese.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE