Home » Rinichi de porc în vin

Rinichi de porc în vin

1. Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet și sare, scurge-i și taie-i în bucăţi potrivite.

2. Pune-i la fiert în apă rece, cât să-i acopere de două degete. Adună spuma ori de câte ori e nevoie.

3. Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent și adaugă uleiul, ceapa tocată, roșiile decojite și tăiate în cubuleţe, foile de dafin și cimbrul.

4. Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul și boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare după gust și puţin piper negru măcinat. Servește-i fierbinţi, cu piure de cartofi sau mămăliguţă.

credit foto: © Elzbieta Sekowska – Fotolia.com

Grătar câmpenesc

 

TRUC. Ca să nu aibă miros înţepător ţine rinichii curăţaţi în apă rece cu sare și două linguri cu oţet timp de două ore.

Poza principala

rinichi_in_vin_fotolia_7266335_subscription_xl.jpg_c_elzbieta_sekowska_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g rinichi de porc

2 cepe

4-5 roșii decojite

5-6 căţei de usturoi

300 ml vin roșu sec

3 linguri cu ulei de măsline

2-3 foi de dafin

1 linguriţă cu cimbru

boia dulce sau iute

sare

piper

 

Tocanita Lancashire

Fragezi si gustosi, rinichii de porc in vin sunt deliciosi alaturi de o portie de cartofi sau mamaliguta.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.