1. Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet și sare, scurge-i și taie-i în bucăţi potrivite.
2. Pune-i la fiert în apă rece, cât să-i acopere de două degete. Adună spuma ori de câte ori e nevoie.
3. Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent și adaugă uleiul, ceapa tocată, roșiile decojite și tăiate în cubuleţe, foile de dafin și cimbrul.
4. Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul și boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare după gust și puţin piper negru măcinat. Servește-i fierbinţi, cu piure de cartofi sau mămăliguţă.
credit foto: © Elzbieta Sekowska – Fotolia.com
TRUC. Ca să nu aibă miros înţepător ţine rinichii curăţaţi în apă rece cu sare și două linguri cu oţet timp de două ore.
500 g rinichi de porc
2 cepe
4-5 roșii decojite
5-6 căţei de usturoi
300 ml vin roșu sec
3 linguri cu ulei de măsline
2-3 foi de dafin
1 linguriţă cu cimbru
boia dulce sau iute
sare
piper
Adaugă comentariu