Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline Arpis. Se adaugă orezul, vinul alb şi calamarii.
Compoziţia se lasă pe foc până scade puţin, apoi se adaugă supa de peşte şi cerneala de sepie.
Se amestecă în permanenţă pentru a se evita lipirea orezului. Se adaugă sare şi se lasă la fiert 12-14 minute.
La final se adaugă untul.
Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.
Poza principala
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
200 g calamari necurăţaţi
160 grame de orez
30 g ceapă
50 ml vin alb
5 g cerneală de sepie
100 ml supă de peşte
20 g unt
Ulei de măsline Arpis
Sare, piper – după gust
Reteta face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu