Mâncăruri

Risotto cu creveti

1.Încinge 2-3 linguri cu ulei, aureşte ceapa şi usturoiul tocate fin şi adaugă orezul bine spălat în prealabil.

2.Amestecă să nu se prindă şi ţine-l pe foc până devine un pic transparent. În acest moment, toarnă un polonic din supa de legume (sau apă). 

3.Pune şi 150 ml de vin şi lasă să fiarbă încet, până se evaporă alcoolul. Toarnă supă treptat, după ce zeama s-a absorbit complet. Când bobul de orez s-a fiert, nu mai adauga supă. Pune 2-3 linguri cu parmezan, sare şi piper după gust şi creveţii perpeliţi în tigaia în care ai încins untul (până au căpătat o culoare portocolie).

4.Servelte risotto cu creveţi imediat, cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra. Un pahar cu vin alb, servit lângă acest preparat, va fi o încântare.

credit foto: Thinkstock

Poza principala

risotto_cu_creveti_mi.jpg

500 g creveţi

300 g orez pentru risotto

1 ceapă

2 caţei de usturoi

1 l supă de legume (sau apă)

150 ml vin alb sec

100 g unt

ulei de măsline

pătrunjel verde

parmezan

sare şi piper proaspăt măcinat

Risotto cu creveţi, o alegere perfectă şi delicioasă pentru o cină alături de prieteni.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE