- Decojiți dovleacul, scoateți semințele și tăiați-l în cuburi.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Tapetați cu hârtie de copt o tavă și aruncați bucățile de dovleac.
- Stropiți cu ulei de măsline și coaceți pentru 30 de minute.
- Tocați ceapa și zdrobiți usturoiul.
- Topiți 1 lingură de unt într-o tigaie și căliți ceapa împreună cu usturoiul.
- Când ceapa se înmoaie adăugați semințele de chimen și orezul.
- Amestecați și gătiți pentru 1 minut la foc potrivit.
- Începeți să adăugați câte 1 cană de supă de legume, pe rând.
- Când orezul absoarbe prima cană, adăugați-o pe urmatoarea. Prepararea va dura 20 de minute.
- Când orezul este suficient de moale, adăugați parmezanul și bucățile de dovleac.
- Serviți cu coriandru tocat.
Credit Foto: Fotolia/ Giuseppe Porzani
Poza principala
- 400 dovleac mic
- 1 lingură ulei măsline
- 2 căței usturoi
- 25 g unt
- 200 g risotto
- 8 fire ceapă verde
- 2 lingurițe chimen
- 1 l supă legume
- 50 g parmezan ras
- 1 lingură coriandru tocat
O garnitură atât de fină și elegantă încât va pune în valoare orice preparat pe bază de carne sau pește.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu