Home » Mâncăruri » Risotto cu dovleac
Mâncăruri

Risotto cu dovleac

  1. Decojiți dovleacul, scoateți semințele și tăiați-l în cuburi.
  2. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  3. Tapetați cu hârtie de copt o tavă și aruncați bucățile de dovleac.
  4. Stropiți cu ulei de măsline și coaceți pentru 30 de minute.
  5. Tocați ceapa și zdrobiți usturoiul. 
  6. Topiți 1 lingură de unt într-o tigaie și căliți ceapa împreună cu usturoiul.
  7. Când ceapa se înmoaie adăugați semințele de chimen și orezul.
  8. Amestecați și gătiți pentru 1 minut la foc potrivit.
  9. Începeți să adăugați câte 1 cană de supă de legume, pe rând. 
  10. Când orezul absoarbe prima cană, adăugați-o pe urmatoarea. Prepararea va dura 20 de minute. 
  11. Când orezul este suficient de moale, adăugați parmezanul și bucățile de dovleac.
  12. Serviți cu coriandru tocat. 

  Credit Foto: Fotolia/ Giuseppe Porzani

Poza principala

risotto_cu_dovleac.jpg

  • 400 dovleac mic
  • 1 lingură ulei măsline
  • 2 căței usturoi
  • 25 g unt
  • 200 g risotto
  • 8 fire ceapă verde
  • 2 lingurițe chimen
  • 1 l supă legume
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingură coriandru tocat
O garnitură atât de fină și elegantă încât va pune în valoare orice preparat pe bază de carne sau pește.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.