Mâncăruri

Risotto cu mazare

1. Încinge untul şi uleiul intr-o tigaie mare, sau cratiţă, la foc mediu. Adaugă ceapa şi căleşte-o 3-4 minute.

2. Adaugă apoi orezul, amestecă puţin, după care adaugi şi vinul. După ce vinul a fost absorbit poţi adăuga şi jumătate din supă, apoi amesteci din când în când. După ce tot lichidul a fost absorbit de orez, adaugă şi cealaltă jumătate de supă.

3. Când orezul este fiert al dente, adăugă parmezanul, împreună cu o linguriţă de sare şi un sfert de linguriţe.

4. Fierbe mazărea până când dă în clocot. Folosindu-te de un blender, fă un piure de mazăre, pe care urmează să îl amesteci cu orezul gata pregătit, până când amestecul devine tot mai omogen. 

5. Pentru ca risotto-ul tău să arate cât mai bine, pune de-o parte câteva boabe de mazăre, aşează-le deasupra şi ornamenteză totul cu câteva frunze de mentă.

Foto stitchik- eu.fotolia.com

Poza principala

fotolia_83355950_subscription_xxl.jpg_c_stitchik_-_fotolia.com_.jpg

1 lingură de unt

1 lingură de ulei de măsline

2 cepe galbene, tocate

400 g de orez

750 g de mazăre congelată

1 cană de vin vin alb, sec

800 mililitri de supă de pui

250 g de parmezan

sare şi piper negru

frunze proaspete de mentă  (optional)

Dietetic şi frumos: Risotto cu mazăre, un gust bun şi sănătos!

Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE