1. Încinge untul şi uleiul intr-o tigaie mare, sau cratiţă, la foc mediu. Adaugă ceapa şi căleşte-o 3-4 minute.
2. Adaugă apoi orezul, amestecă puţin, după care adaugi şi vinul. După ce vinul a fost absorbit poţi adăuga şi jumătate din supă, apoi amesteci din când în când. După ce tot lichidul a fost absorbit de orez, adaugă şi cealaltă jumătate de supă.
3. Când orezul este fiert al dente, adăugă parmezanul, împreună cu o linguriţă de sare şi un sfert de linguriţe.
4. Fierbe mazărea până când dă în clocot. Folosindu-te de un blender, fă un piure de mazăre, pe care urmează să îl amesteci cu orezul gata pregătit, până când amestecul devine tot mai omogen.
5. Pentru ca risotto-ul tău să arate cât mai bine, pune de-o parte câteva boabe de mazăre, aşează-le deasupra şi ornamenteză totul cu câteva frunze de mentă.
Foto stitchik- eu.fotolia.com
1 lingură de unt
1 lingură de ulei de măsline
2 cepe galbene, tocate
400 g de orez
750 g de mazăre congelată
1 cană de vin vin alb, sec
800 mililitri de supă de pui
250 g de parmezan
sare şi piper negru
frunze proaspete de mentă (optional)
Adaugă comentariu