- Curățați știuleții de porumb de frunze.
- Rupeți știuleții în jumătate și împreună cu supa puneți porumbul să fiarbă.
- Când supa atinge punctul de fierbere, micșorați flacăra și mențineți pe foc pentru încă 15 minute.
- Scoateți știuleții, iar cu ajutorul unei spatule curățați boabele.
- Tăiați prazul în rondele și puneți-l într-o oală împreună cu ulei de măsline.
- Sotați prazul până când acesta se înmoaie, aproximativ 5 minute.
- Adăugați orezul și gătiți pentru încă 2 minute.
- Turnați vinul și amestecați până când acesta se evaporă, aproximativ 1 minut.
- Adăugați un polonic din supă și amestecați permanent.
- Continuați să adăugați lichid cât tip orezul absoarbe fiecare adăugare.
- Când orezul este cremos și bine gătit, în aproximativ 30 de minute, se încorporează untul, parmezanul și porumbul.
- Se condimentează cu sare și piper și se servește cald.
Credit Foto: Fotolia/ fahrwasser
Poza principala
- 3 știuleți de porumb
- 1,4 l supă pui sau legume
- 1 praz mare
- 250 g orez arborio
- 100 ml vin alb
- 2 linguri unt
- 70 g parmezan
- ulei măsline
- sare
- piper
Folosește această rețetă pentru un o garnitură cremoasă, alături de friptura preferată sau pește.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu