Home » Mâncăruri » Risotto cu porumb dulce
Mâncăruri

Risotto cu porumb dulce

  1. Curățați știuleții de porumb de frunze. 
  2. Rupeți știuleții în jumătate și împreună cu supa puneți porumbul să fiarbă.
  3. Când supa atinge punctul de fierbere, micșorați flacăra și mențineți pe foc pentru încă 15 minute.
  4. Scoateți știuleții, iar cu ajutorul unei spatule curățați boabele.
  5. Tăiați prazul în rondele și puneți-l într-o oală împreună cu ulei de măsline.
  6. Sotați prazul până când acesta se înmoaie, aproximativ 5 minute.
  7. Adăugați orezul și gătiți pentru încă 2 minute.
  8. Turnați vinul și amestecați până când acesta se evaporă, aproximativ 1 minut.
  9. Adăugați un polonic din supă și amestecați permanent.
  10. Continuați să adăugați lichid cât tip orezul absoarbe fiecare adăugare. 
  11. Când orezul este cremos și bine gătit, în aproximativ 30 de minute, se încorporează untul, parmezanul și porumbul.
  12. Se condimentează cu sare și piper și se servește cald.

 Credit Foto: Fotolia/ fahrwasser

Poza principala

risotto_porumb_dulce.jpg

  • 3 știuleți de porumb
  • 1,4 l supă pui sau legume
  • 1 praz mare
  • 250 g orez arborio
  • 100 ml vin alb 
  • 2 linguri unt
  • 70 g parmezan
  • ulei măsline
  • sare
  • piper
Folosește această rețetă pentru un o garnitură cremoasă, alături de friptura preferată sau pește.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.