- Puneți roșiile tăiate cubulețe într-o marinată compusă din oțet, ulei de măsline, sare și piper după gust.
- Ricotta o puneți într-o tavă mică, adăugați ardeiul iute tocat, oregano, ulei de măsline, sare și piper după gust.
- Coaceți brânza pentru 10 minute la 180 grade.
- Într-o oală tunați jumătate din cantitatea de supă și jumătate din cantitatea de roșii și risotto.
- Aduceți la fierbere, amestecând continuu.
- Fierbeți la foc mare până când risotto absoarbe tot lichidul.
- Adăugați restul de supă, polonic cu polonic până când orezul este fiert, însă este important să nu fie fiert prea tare.
- La final adăugați untul și parmezanul și frunzele de busuioc.
- Condimentați cu sare și piper dacă mai este necesar.
- Adăugați ricotta și restul roșiilor marinate.
- Stropiți cu ulei de măsline și parmezan ras.
Credit Foto: Fotolia/ stockfotocz
Poza principala
- 500 g orez pentru risotto
- 1 kg roșii curățate de piele și de semințe
- 3 linguri ulei de măsline
- 4-5 linguri oțet de vin
- 250 g brânză ricotta
- 1 ardei roșu
- 1 linguriță oregano
- 700 ml supă fierbinte de pui sau legume
- 100 g unt
- 100 g parmezan ras
- 10 frunze busuioc
- sare
- piper
Un risotto fantastic care merită toată atenția familiei! Aromat, cremos și cu o textură perfectă, acest risotto este delicios!
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu