Home » Risotto cu rosii si riccotta

Risotto cu rosii si riccotta

  1. Puneți roșiile tăiate cubulețe într-o marinată compusă din oțet, ulei de măsline, sare și piper după gust.
  2. Ricotta o puneți într-o tavă mică, adăugați ardeiul iute tocat, oregano, ulei de măsline, sare și piper după gust.
  3. Coaceți brânza pentru 10 minute la 180 grade.
  4. Într-o oală tunați jumătate din cantitatea de supă și jumătate din cantitatea de roșii și risotto.
  5. Aduceți la fierbere, amestecând continuu. 
  6. Fierbeți la foc mare până când risotto absoarbe tot lichidul.
  7. Adăugați restul de supă, polonic cu polonic până când orezul este fiert, însă este important să nu fie fiert prea tare.
  8. La final adăugați untul și parmezanul și frunzele de busuioc.
  9. Condimentați cu sare și piper dacă mai este necesar.
  10. Adăugați ricotta și restul roșiilor marinate.
  11. Stropiți cu ulei de măsline și parmezan ras.

    Credit Foto: Fotolia/ stockfotocz

Poza principala

risotto_rosii_busuioc_ricotta.jpg

  • 500 g orez pentru risotto
  • 1 kg roșii curățate de piele și de semințe
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 4-5 linguri oțet de vin
  • 250 g brânză ricotta 
  • 1 ardei roșu
  • 1 linguriță oregano 
  • 700 ml supă fierbinte de pui sau legume
  • 100 g unt
  • 100 g parmezan ras
  • 10 frunze busuioc
  • sare
  • piper
Un risotto fantastic care merită toată atenția familiei! Aromat, cremos și cu o textură perfectă, acest risotto este delicios!
Numar de portii
8
Facebook Comments