Elegant, aromat și perfect pentru o cină alături de prieteni.
Risotto cu somon afumat
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 ceapă fin tocată
- 2 linguri ulei măsline
- 350 g orez risotto ( arborio de exemplu )
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 1 1/2 l stoc legume ( fierbinte )
- 170 g somon afumat
- 85 g mascarpone
- 3 linguri pătrunjel tocat
- coaja rasă de la 1 lămâie + zeama
- 1 pumn frunze rucola
Modalitate de preparare:
- Prăjiți ceapa în ulei timp de 5 minute.
- Adăugați orezul și usturoiul și fierbeți pentru încă 2 minute, amestecând continuu.
- Turnați o treime din stocul de legume și setați cronometrul pentru 20 de minute.
- Fierbeți la foc mic, amestecând ocazional, până când stocul a fost complet absorbit.
- Turnați jumătate din restul stocului și fierbeți în continuare la foc mic.
- Se toarnă ultimul stoc și se gătește până devine cremos.
- Se îndepărtează vasul de pe foc și se adaugă somonul tocat, mascarpone, pătrunjelul și sucul lămâie.
- Lăsați-l 5 minute să se așeze, apii asezonați după gust și stropiți cu zeamă de lămâie.
- Serviți cu frunze de rucola.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu