Foto
Thinkstock/ getty images
Un banal risotto servit cu o porție generoasă de pesto este un adevărat deliciu.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 2 linguri semințe de pin
- 1 cățel usturoi, tocat
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri parmezan ras
- 3 mâini busuioc proaspăt tocat
- ulei măsline
Modalitate de preparare:
După ce ați preparat rețeta de bază, accesând linkul aici, continuați să pregătiți sosul pesto pentru un risotto perfect.
- Puneți semințele de pin într-o tavă și mențineți tava sub grătarul cuptorului pentru 1 minut, doar cât să se încălzească.
- Zdrobiți usturoiul cu puțină sare și frunzele de busuioc, într-un robot de bucătărie.
- Puneți piureul obținut într-un bol.
- Zdrobiți semințele de pin și adăugați-le peste piureul de busuioc.
- Adăugați jumătate din cantitatea de parmezan și amestecați.
- Adăugați 2 linguri cu ulei de măsline și continuați să amestecați pentru a obține o textură cremoasă.
- Condimentați cu sare și piper după gust și parmezan după bunul plac.
- Completați cu ulei și parmezan până la obținerea gustului dorit.
- Repartizați risotto în farfurii și decorați cu câte o porție de pesto.
- Presărați câteva semințe de pin întregi și frunze de busuioc tocat.
Facebook Comments
Adaugă comentariu