Home » Vegetarian & vegan » Risotto cu sos pesto
Vegetarian & vegan

Risotto cu sos pesto

Foto
Thinkstock/ getty images
Un banal risotto servit cu o porție generoasă de pesto este un adevărat deliciu.
risotto_cu_pesto.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 2 linguri semințe de pin
  • 1 cățel usturoi, tocat
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 mâini busuioc proaspăt tocat
  • ulei măsline

 Modalitate de preparare:

 După ce ați preparat rețeta de bază, accesând linkul aici, continuați să pregătiți sosul pesto pentru un risotto perfect.

  1. Puneți semințele de pin într-o tavă și mențineți tava sub grătarul cuptorului pentru 1 minut, doar cât să se încălzească.
  2. Zdrobiți usturoiul cu puțină sare și frunzele de busuioc, într-un robot de bucătărie.
  3. Puneți piureul obținut într-un bol.
  4. Zdrobiți semințele de pin și adăugați-le peste piureul de busuioc.
  5. Adăugați jumătate din cantitatea de parmezan și amestecați. 
  6. Adăugați 2 linguri cu ulei de măsline și continuați să amestecați pentru a obține o textură cremoasă.
  7. Condimentați cu sare și piper după gust și parmezan după bunul plac.
  8. Completați cu ulei și parmezan până la obținerea gustului dorit.
  9. Repartizați risotto în farfurii și decorați cu câte o porție de pesto.
  10. Presărați câteva semințe de pin întregi și frunze de busuioc tocat.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE