Home » Mâncăruri » Risotto cu sparanghel si menta
Mâncăruri

Risotto cu sparanghel si menta

  1. Tăiați feliuțe sparanghelul, lăsând vârfurile întregi. 
  2. Turnați într-o oală jumătate din cantitatea de supă, aduceți în punctul de fierbere și adăugați orezul împreună cu sparanghelul tăiat.
  3. Amestecați frecvent, iar când orezul absoarbe tot lichidul, adăugați polonic cu polonic restul de supă.
  4. Lăsați pe foc până când orezul și sparanghelul sunt fierte.
  5. Aveti grijă să nu fierbeți prea mult orezul.El trebuie să fie moale și cremos însă cu boabele întregi. 
  6. Când risotto este fiert, închideți focul și adăugați parmezanul ras, menta și coaja cu sucul de la cele 2 lămâi.
  7. Condimentați cu sare și piper după gust.
  8. Lăsați totul să se aromatizeze pentru 2 minute.
  9. Serviți preparatul cald cu parmezan ras. 

  Credit Foto: Fotolia/ lldi

 

 

Poza principala

risotto_sparanghel_menta_si_lamaie.jpg

  • 2 legături sparanghel 
  • 600 g orez pentru risotto
  • 800 ml supă pui sau legume
  • 100 g unt 
  • 100 g parmezan ras
  • 1 legătură mentă
  • coaja și zeama de la 2 lămâi
  • sare
  • piper
  • ulei măsline
Te gândești la un preparat cremos și aromat ? Atunci cu siguranță acest risotto este soluția.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.