- Tăiați feliuțe sparanghelul, lăsând vârfurile întregi.
- Turnați într-o oală jumătate din cantitatea de supă, aduceți în punctul de fierbere și adăugați orezul împreună cu sparanghelul tăiat.
- Amestecați frecvent, iar când orezul absoarbe tot lichidul, adăugați polonic cu polonic restul de supă.
- Lăsați pe foc până când orezul și sparanghelul sunt fierte.
- Aveti grijă să nu fierbeți prea mult orezul.El trebuie să fie moale și cremos însă cu boabele întregi.
- Când risotto este fiert, închideți focul și adăugați parmezanul ras, menta și coaja cu sucul de la cele 2 lămâi.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Lăsați totul să se aromatizeze pentru 2 minute.
- Serviți preparatul cald cu parmezan ras.
Credit Foto: Fotolia/ lldi
Poza principala
- 2 legături sparanghel
- 600 g orez pentru risotto
- 800 ml supă pui sau legume
- 100 g unt
- 100 g parmezan ras
- 1 legătură mentă
- coaja și zeama de la 2 lămâi
- sare
- piper
- ulei măsline
Te gândești la un preparat cremos și aromat ? Atunci cu siguranță acest risotto este soluția.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu