Mâncăruri

Risotto de Quinoa cu spanc

Într-o oală mică, se adaugă quinoa uscată si supa de pui. Se aduce in punctul de fierbere, se acoperă cu un capac si se gătește pentru 12-15 minute. 

Îndepărtați oala de pe foc, amestecați energic cu o furculiță și lăsați deoparte. 

Într-o tigaie se adaugă uleiul de măsline, ceapa, usturoiul, sare și piper. Se lasă pe foc până ceapa se înmoaie. Se presară făina și se amestecă energic timp de 1 minut. 

Se adaugă trei sferturi din cantitatea de lapte și se amestecă. Se adaugă restul de lapte și se amestecă la foc mic. Se gătește pentru 7-8 minute până când sosul se îngroașă. 

Se adaugă spanacul și mazărea și se fierb aproximativ 2 minute, apoi se îndepărtează de pe foc.

Se adaugă parmezanul și quinoa și se amestecă bine. 

Opțional se poate servi cu parmezan ras deasupra si roșii cherry. 

Poza principala

quinoa_risotto_spanc.png

170 g quinoa uscată

500 ml supă de legume sau de pui 

2 linguri ulei măsline

75 g ceapă tăiată cuburi 

1 lingură usturoi tocat

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță piper negru

2 linguri făină

250 ml lapte degresat 

50 g baby spanac tocat

50 g mazăre congelată 

70 g parmezan 

Quinoa este un tip de cereală foarte nutritivă, bogată în proteine si aminoacizi. O puteți combina in diverse salate cu legume sau chiar deserturi, iar cel mai mare avantaj al ei este că se prepară foarte rapid.
Numar de portii
6
Calorii
180 ( porția)
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE