Home » Mâncăruri » Risotto primavaratic cu sparanghel si lamaie
Mâncăruri

Risotto primavaratic cu sparanghel si lamaie

Foto
123RF
Meniu cu orez cremos, aromat și legume verzi.
risotto_primavaratic_cu_sparanghel_si_lamaie.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 420 ml supă legume
  • 250 g sparanghel, capetele tăiate în bucăți
  • 450 g mazăre decongelată
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă tăiată fin în cuburi
  • 190 g orez Arborio
  • 130 ml vin alb
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 2 linguri suc lămâie
  • 80 g parmezan ras
  • 1/4 linguriță sare

Modalitate de preparare:

  1. Amestecați supa și 150 ml apă într-o oală și aduceți în punctul de fierbere.
  2. Adăugați sparanghelul și mențineți pe foc pentru 3 minute.
  3. Scoateți sparanghelul într-o strecurătoare și lăsați-l deoparte.
  4. Procedați la fel și cu mazărea, însă fierbeți numai pentru 1 minut.
  5. Într-o tigaie încingeți uleiul împreună cu untul și adăugați ceapa tocată.
  6. Gătiți pentru 2 minute.
  7. Adăugați orezul și lăsați pe foc pentru încă 1 minut.
  8. Adăugați vinul și mențineți pe foc până când lichidul este complet absorbit.
  9. Adăugați câte 200 ml de supă în care au fiert legumele.
  10. Amestecați până când se absoarbe lichidul și completați cu încă jumătate de cană.
  11. Continuați să completați cu supă de fiecare dată când aceasta este absorbită de către orez. Aproximativ 20-25 de minute.
  12. Adăugați la final coaja și sucul de lămâie, parmezanul, sare, mazărea și restul legumelor.
  13. Serviți imediat.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE