Foto
123RF
Meniu cu orez cremos, aromat și legume verzi.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 420 ml supă legume
- 250 g sparanghel, capetele tăiate în bucăți
- 450 g mazăre decongelată
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură unt
- 1 ceapă tăiată fin în cuburi
- 190 g orez Arborio
- 130 ml vin alb
- 1 lingură coajă de lămâie
- 2 linguri suc lămâie
- 80 g parmezan ras
- 1/4 linguriță sare
Modalitate de preparare:
- Amestecați supa și 150 ml apă într-o oală și aduceți în punctul de fierbere.
- Adăugați sparanghelul și mențineți pe foc pentru 3 minute.
- Scoateți sparanghelul într-o strecurătoare și lăsați-l deoparte.
- Procedați la fel și cu mazărea, însă fierbeți numai pentru 1 minut.
- Într-o tigaie încingeți uleiul împreună cu untul și adăugați ceapa tocată.
- Gătiți pentru 2 minute.
- Adăugați orezul și lăsați pe foc pentru încă 1 minut.
- Adăugați vinul și mențineți pe foc până când lichidul este complet absorbit.
- Adăugați câte 200 ml de supă în care au fiert legumele.
- Amestecați până când se absoarbe lichidul și completați cu încă jumătate de cană.
- Continuați să completați cu supă de fiecare dată când aceasta este absorbită de către orez. Aproximativ 20-25 de minute.
- Adăugați la final coaja și sucul de lămâie, parmezanul, sare, mazărea și restul legumelor.
- Serviți imediat.
Facebook Comments
Adaugă comentariu