Home » Mâncăruri » Risotto, reteta de baza de la Jamie Oliver
Mâncăruri

Risotto, reteta de baza de la Jamie Oliver

  1. Încălziți supa. Într-un alt vas, încingeți uleiul de măsline, adăugați ceapa, usturoiul și țelina, apoi căliți-le la foc mic timp de 4 minute.
  2. Atunci când legumele s-au înmuiat , adăugați orezul și măriți flacăra.
  3. Cît timp orezul se prăjește amestecați încontinuu.
  4. După 1 minut, adăugați vinul.
  5. Imediat ce vinul a fost absorbit de orez, adăugați primul polonic de supă fierbinte și un praf de sare.
  6. Dați focul la mic și continuați să adăugați câte un polonic de supă, amestecând permanent.
  7. Această procedură va dura 15 minute.
  8. Gustați din orez și continuați să turnați supă până în momentul când orezul este moale dar a rămas puțin crocant.
  9. Asezonați după gust.
  10. Luați vasul de pe foc și adăugați untul împreună cu parmezanul.
  11. Amestecați cu grijă.
  12. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați orezul să stea așa timp de 2-3 minute.
  13. Acum va căpăta textura aceea cremoasă și moale. 
  14. Consumați-l cît mai curând posibil, pentru ca rizotoul să își păstreze calitățile.

  Credit Foto: Fotolia/ Schwoab

Poza principala

risotto_reteta_baza.jpg

  • aproximativ 1, 1 l supă de pui sau legume
  • 1 lingură ulei măsline
  • 2 cepe mărime medie, tocate mărunt
  • 2 căței usturoi, tocați mărunt
  • jumătate căpățână țelină, tocată mărunt
  • 400 g orez pentru rizoto
  • 2 pahare vermut alb sec sau vin alb sec
  • sare 
  • piper negru
  • 70 g unt
  • 115 g parmezan 
Invață de la Jamie Olivercum să prepari ca la carte rețeta de bază de la rizoto.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE