- Încingeți cuptorul la 250 de grade.
- Cu hârtie de copt, tapetați o tavă de cuptor pentru a găti dovleacul.
- Păstrați 240 ml supă de legume pentru când risotto va fi gata.
- Într-o oală încingeți 1 lingură de ulei de măsline.
- Când uleiul începe să sfârâie adăugați ceapa și un praf de sare.
- Gătiți amestecând ocazional, pentru aproximativ 5 minute, până când ceapa devine translucidă.
- Adăugați usturoiul tocat și continuați să gătiți pentru 1-2 minute, timp în care acesta începe să emane parfum.
- Adăugați restul de supă și 240 ml apă, acoperiți vasul cu un capac și aduceți în punctul de fierbere.
- Când apa începe să clocotească, îndepărtați de pe sursa de foc și încorporați orezul.
- Introduceți vasul acoperit în cuptor pe raftul de jos și coaceți orezul pentru 60-75 de minute.
- Scoateți vasul din cuptor și îndepărtați capacul.
- Așezați dovleacul în tavă împreună cu ulei de măsline, agitați și introduceți tava în cuptor pe raftul de sus.
- Coaceți dovleacul până când acesta se caramelizează, aproximativ 55 minute.
- Într-o tigaie încingeți 1 lingură cu ulei de măsline și adăugați salvia tocată.
- Prăjiți până când salvia devine crocantă, apoi eliminați din tigaie și așezați-o pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
- Îndepărtați capacul de la risotto și adăugați restul de supă, parmezanul, vinul și untul, amestecând energic, timp de 2-3 minute.
- Adăugați sare și piper după gust și câtiva fulgi de ardei roșu iute.
- Încorporați dovleacul copt și repartizați în boluri.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă galbenă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați
- 900 ml supă legume
- 300 g orez Arbori maro
- 1 dovleac mic, aproximativ 1 kg, curățat de coajă și tăiat în cuburi
- 70 g parmesan
- 115 ml vin alb
- 3 linguri unt
- 1 linguriță sare
- piper măcinat după gust
- câtiva fulgi ardei iute
- 1 lingură ulei de măsline
- 16-20 frunze salvie proaspete, tocate
Risotto cremos și aromat, garnitura perfectă pentru un pește alb.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu