Mâncăruri

Rissotto cu dovleac si salvie prajita

  1. Încingeți cuptorul la 250 de grade.
  2. Cu hârtie de copt, tapetați o tavă de cuptor pentru a găti dovleacul.
  3. Păstrați 240 ml supă de legume pentru când risotto va fi gata.
  4. Într-o oală încingeți 1 lingură de ulei de măsline.
  5. Când uleiul începe să sfârâie adăugați ceapa și un praf de sare.
  6. Gătiți amestecând ocazional, pentru aproximativ 5 minute, până când ceapa devine translucidă.
  7. Adăugați usturoiul tocat și continuați să gătiți pentru 1-2 minute, timp în care acesta începe să emane parfum.
  8. Adăugați restul de supă și 240 ml apă, acoperiți vasul cu un capac și aduceți în punctul de fierbere.
  9. Când apa începe să clocotească, îndepărtați de pe sursa de foc și încorporați orezul.
  10. Introduceți vasul acoperit în cuptor pe raftul de jos și coaceți orezul pentru 60-75 de minute.
  11. Scoateți vasul din cuptor și îndepărtați capacul. 
  12. Așezați dovleacul în tavă împreună cu ulei de măsline, agitați și introduceți tava în cuptor pe raftul de sus.
  13. Coaceți dovleacul până când acesta se caramelizează, aproximativ 55 minute.
  14. Într-o tigaie încingeți 1 lingură cu ulei de măsline și adăugați salvia tocată.
  15. Prăjiți până când salvia devine crocantă, apoi eliminați din tigaie și așezați-o pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
  16. Îndepărtați capacul de la risotto și adăugați restul de supă, parmezanul, vinul și untul, amestecând energic, timp de 2-3 minute.
  17. Adăugați sare și piper după gust și câtiva fulgi de ardei roșu iute.
  18. Încorporați dovleacul copt și repartizați în boluri.

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

risotto_cu_dovleac_si_salvie_prajita.jpg

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă galbenă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 900 ml supă legume
  • 300 g orez Arbori maro
  • 1 dovleac mic, aproximativ 1 kg, curățat de coajă și tăiat în cuburi 
  • 70 g parmesan
  • 115 ml vin alb
  • 3 linguri unt
  • 1 linguriță sare
  • piper măcinat după gust 
  • câtiva fulgi ardei iute
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 16-20 frunze salvie proaspete, tocate
Risotto cremos și aromat, garnitura perfectă pentru un pește alb.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE