1. Potriviti cuptorul la 200 de grade. Taiati pe jumatate rosiile si puneti-le cu partea taiata in sus, pe o tava.
2. Condimentati bine cu sare, piper si putin zahar.
3. Presarati cu pesmet, usturoi si aproape toata zeama de lamaie, cu fruzele de cimbru sau patrunjel si, nu in ultimul rand, uleiul de masline.
4. Coaceti pentru 20-25 de minute, pana cand pesmetul devine auriu. Garnisiti cu restul sucului de lamaie si cateva frunze de cimbru sau patrunjel. Se servesc calde alaturi de paine cu usturoi sau foccacia sau ca o granitura la carne sau peste.
5 rosii medii, taiate pe jumatate
sare si piper negru macinat
putin zahar
6 linguri de pesmet
1 catel de usturoi, curatat si taiat marunt
zeama de la o lamaie
1 lingura de frunze de cimbru sau patrunjel proaspat
2 linguri ulei de masline
Comentariu