1. Setati cuptorul la 150 de grade.
2. Taiati rosiile in 4, imprastiati-le in tavi pe un singur rand si presarati zaharul pe deasupra.
3. Coaceti rosiile in centrul cuptorului pentru 2-3 ore, intorcandu-le din cand in cand, pana ce se usuca, dar raman inca moi. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
4. Puneti rosiile in straturi, in borcane sterilizate, presarand firele de cimbru printre ele. Turnati apoi suficient ulei de masline incat sa acopere rosiile. Puneti borcanele la frigider si lasati-le cel putin o saptamana inainte sa le serviti, insa nu mai mult de 2 luni.
Poza principala
Galerie foto
1.5 kg rosii prunisoare
1 lingura zahar
fire de cimbru
500 ml ulei de masline
2 tavi tapetate cu hartie de copt
Aceste rosii pot fi servite in preparate precum pizza, sosuri sau salate de cuscus. In plus, puteti refolosi uleiul pentru salate.
Numar de portii
40-48 felii
Facebook Comments
Adaugă comentariu