1. Spală roșiile și îndepărtează codițele. Înțeapă-le cu un ac subțire în 3-4 locuri și așază-le în borcanele sterilizate. Așază câteva fire de mărar pe fundul borcanelor.
2. Într-un vas, pune pe foc și fierbe pentru 3-5 minute amestecul de marinată și lasă apoi să ajungă la temperatura camerei.
3. Toarnă lichidul peste roșiile puse în borcane, sigilează și dă borcanele la frigider, unde pot rezista și 2-3 luni.
4. Consumă după ce au trecut 24 de ore pentru a te bucura pe deplin de gustul acestor roșii murate.
Poza principala
Galerie foto
rosii cherry/roșii micuțe
mărar proaspăt
pentru marinată:
375 ml oțet din cidru de mere
375 ml apă
2 linguri cu sare neiodată
2 linguri cu zahăr
4-8 căței de usturoi
3-4 boabe de coriandru
4-6 ardei iuți mici
Pentru a nu le duce dorul, pregătește pentru iarnă câteva borcane cu roșii marinate, o rețetă simplă, dar gustoasă.
Numar de portii
3-4 borcane micute
Facebook Comments
Adaugă comentariu