1. Taie capac roșiilor și, cu ajutorul unei lingurițe, scoate pulpa și pune-o într-un castron.
2. Toacă mărunt pulpa de roșii și dă-o printr-o sită pentru a separa sucul. Adaugă în lichidul obținut zeama de lămâie și apă cât să completezi până la 240 ml.
3. Toarnă amestecul peste cușcuș și lasă-l deoparte zece minute. Adaugă apoi fulgii de migdale, amestecă și umple roșiile.
4. Pune-le într-o tavă termorezistentă, așază deasupra fiecărei roșii câte o felie de bacon, stropește-le cu puțin ulei și dă la cuptor 15-20 de minute.
5. Servește roșiile umplute cu un sos din iaurt, mentă tocată mărunt și puțin usturoi zdrobit.
Poza principala
Galerie foto
1 kg roşii
150 g cuşcuş
2 linguri cu fulgi de migdale
100 g bacon
zeamă de lămâie (de la o lamaie)
sare
piper
ulei
Rosiile mediteraneene sunt si usor de pregatit, si foarte gustoase.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu