Home » Vegetarian & vegan » Rosii umplute cu busuioc
Vegetarian & vegan

Rosii umplute cu busuioc

Foto
Thinkstock/ getty images
Un prânz cu mult gust, culoare și aromă. Roșii umplute cu cartof și busuioc.
rosii_umplute_cu_busioc.jpg

Dificultate: mediu

Timp de preparare : mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 roșii mari
  • 3 cartofi
  • 1 legătură busuioc
  • 2 linguri parmezan
  • 20 g unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 gălbenuș ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Fierbeți cartofii pentru aproximativ 25 de minute sau până când aceștia pot fi străpunși cu ușurință cu un cuțit.
  2. Spălați roșiile, tăiați-le capătul și cu o lingură scobiți-le în interior.
  3. Presărați-le cu sare și lăsați-le cu capul în jos pentru 30 de minute pentru a elimina apa.
  4. Pasați cartofii pentru a pbține un piure și lăsați-l să se răcească.
  5. Tocați busuiocul mărunt și puneți untul la topit într-o tigaie.
  6. Adăugați untul topit peste piure, împreună cu busuiocul tocat și parmezanul.
  7. Adăugați gălbenușul de ou și amestecați cu o lingură. 
  8. Potriviți gustul cu sare și piper.
  9. Ștergeți interiorul roșiilor cu hârtie absorbantă.
  10. Umpleți roșiile cu amestecul din cartofi și busuioc. 
  11. Într-un vas termorezistent uns cu ulei, așezați roșiile umplute și presărați-le cu pesmet.
  12. Coaceți roșiile pentru 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  13. Serviți preparatul cald, garnitit cu busioc.
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE