Foto
Thinkstock/ getty images
Un prânz cu mult gust, culoare și aromă. Roșii umplute cu cartof și busuioc.

Dificultate: mediu
Timp de preparare : mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 roșii mari
- 3 cartofi
- 1 legătură busuioc
- 2 linguri parmezan
- 20 g unt
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 gălbenuș ou
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
- Fierbeți cartofii pentru aproximativ 25 de minute sau până când aceștia pot fi străpunși cu ușurință cu un cuțit.
- Spălați roșiile, tăiați-le capătul și cu o lingură scobiți-le în interior.
- Presărați-le cu sare și lăsați-le cu capul în jos pentru 30 de minute pentru a elimina apa.
- Pasați cartofii pentru a pbține un piure și lăsați-l să se răcească.
- Tocați busuiocul mărunt și puneți untul la topit într-o tigaie.
- Adăugați untul topit peste piure, împreună cu busuiocul tocat și parmezanul.
- Adăugați gălbenușul de ou și amestecați cu o lingură.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Ștergeți interiorul roșiilor cu hârtie absorbantă.
- Umpleți roșiile cu amestecul din cartofi și busuioc.
- Într-un vas termorezistent uns cu ulei, așezați roșiile umplute și presărați-le cu pesmet.
- Coaceți roșiile pentru 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
- Serviți preparatul cald, garnitit cu busioc.
Facebook Comments
Adaugă comentariu