Indiferent dacă ești vegetarian, vegan, ții post, ești la dietă sau pur și simplu vrei să mănânci mai sănătos, cu siguranță vei aprecia această rețetă de roșii umplute cu cușcuș.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente
- 4 roșii mari
- 100 g cușcuș
- 125 ml stoc de legume
- 1 mână frunze de coriandru, tocate
- 1 mână frunze de mentă, tocate fin
- 3 fire ceapă verde, tăiate mărunt
- 30 g semințe de pin
- 30 g stafide
- 1 priză fire de șofran
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2-3 linguri ulei măsline
- sare
- piper măcinat
Încearcă și: Salată de vară cu cușcuș
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 200 de grade C și pune cușcușul într-un bol termorezistent împreună cu șofranul, un praf de sare și unul de piper.
Toarnă deasupra stocul de legume fierbinte, acoperă bolul și lasă 5 minute, până când se absoarbe tot lichidul.
Taie un capac fiecărei roșii și pune-le deoparte.
Scobește roșiile și scoate semințele.
Pune semințele de la roșii într-un alt vas și scobește-le cu ajutorul unei lingurițe, lăsând o margine de 1 cm, apoi toacă mărunt pulpa.
Pune pulpa tocată peste semințe împreună cu verdețurile, ceapa verde, zeama de lămâie, semințele de pin prăjite, stafidele și uleiul de măsline.
Amestecă bine și asezonează cu sare și piper după gust.
Afânează cușcușul cu o furculiță și toarnă deasupra amestecul de roșii și ceapă verde, apoi amestecă.
Umple fiecare roșie cu acest amestec și pune deasupra căpăcelele tăiate.
Așează roșiile într-o tavă unsă cu ușor cu ulei și lasă-le la copt timp de 20 de minute.
Servește-le călduțe.
Poftă bună!
Citește și: Cum să fii vegetarian sau vegan „on a budget”
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu