Vegetarian & vegan

Rosii umplute cu fasole verde

Text
Rosii umplute cu fasole verde
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
rosii_umplute_cu_fasole_verde_mg_0249_.jpg

Ingrediente

6 tomate galbene și roșii (600 g)
300 g fasole verde
2 linguri ulei
1 legătură verdeață
sare.

Mod de preparare

Alegi roșii tari, le speli și le tai câte un căpăcel. Îndepărtezi miezul cu grijă, folosind o linguriță. Speli fasolea, o cureți de capete și eventualele ațe și o rupi în bucăți de 2-3 cm.

O opărești în apă ușor sărată, o scurgi și o înăbuși în 1 lingură de ulei, adăugând spre sfârșit miezul pasat de la 3 roșii.

După ce fasolea a scăzut, adaugi verdeața tocată mărunt și sare după gust. Umpli roșiile, le așezi într-o tavă unsă cu uleiul rămas și le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 5 minute.

Sfat: Pentru acest preparat, dar și pentru rețete de roșii-aperitiv cu diferite umpluturi, folosește roșii tip gogoșar. Acest soi de tomate, apărut în piețele noastre de numai câțiva ani, te scutește de operația migăloasă a îndepărtării miezului, deoarece roșiile sunt goale în interior.  

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE