1.Curăţă o ceapă, pune-o la înăbușit în unt încins. Când s-a înmuiat, adaugă orezul și trei căni cu apă caldă, un strop de sare și dă la cuptor 15-20 de minute.
2.Între timp, spală bine roșiile, taie un căpăcel și scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe. Spală ștevia frunză cu frunză și toac-o mărunt. Încinge puţin ulei și călește ștevia alături de ceapa tocată foarte mărunt. După ce s-a înmuiat, stinge focul și potrivește de sare.
3.Când orezul s-a fiert, presară parmezan și câteva fire de pătrunjel tocat mărunt și o lingură cu ștevie. Amestecă și adaugă sare după gust.
4.Umple roșiile cu orez, pune capacul și așază-le într-o tavă de copt, pe un pat de ștevie. Dă la cuptor 15-25 de minute, cât să se întrepătrundă gusturile ingredientelor.
Sugestie. Dacă vrei să iasă ștevia puţin mai acrișoară și aromată, poţi adăuga miezul de roșii tocat și doi căţei de usturoi.
credit foto: © Martin Turzak – Fotolia.com
8 roșii
1 ceașcă de orez bob cu bob
2 cepe
1 lingură cu parmezan
100 g unt
1 legătură de ștevie
pătrunjel verde
ulei
sare
Adaugă comentariu