Home » Roşii umplute cu orez și ștevie

Roşii umplute cu orez și ștevie

1.Curăţă o ceapă, pune-o la înăbușit în unt încins. Când s-a înmuiat, adaugă orezul și trei căni cu apă caldă, un strop de sare și dă la cuptor 15-20 de minute.

2.Între timp, spală bine roșiile, taie un căpăcel și scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe. Spală ștevia frunză cu frunză și toac-o mărunt. Încinge puţin ulei și călește ștevia alături de ceapa tocată foarte mărunt. După ce s-a înmuiat, stinge focul și potrivește de sare.

3.Când orezul s-a fiert, presară parmezan și câteva fire de pătrunjel tocat mărunt și o lingură cu ștevie. Amestecă și adaugă sare după gust.

4.Umple roșiile cu orez, pune capacul și așază-le într-o tavă de copt, pe un pat de ștevie. Dă la cuptor 15-25 de minute, cât să se întrepătrundă gusturile ingredientelor.

 

Sugestie. Dacă vrei să iasă ștevia puţin mai acrișoară și aromată, poţi adăuga miezul de roșii tocat și doi căţei de usturoi.

credit foto: © Martin Turzak – Fotolia.com

Roșii umplute

Poza principala

rosii_umplute_cu_orez_fotolia_23048956_subscription_xl.jpg_c_martin_turzak_-_fotolia.com_mica.jpg

8 roșii

1 ceașcă de orez bob cu bob

2 cepe

1 lingură cu parmezan

100 g unt

1 legătură de ștevie

pătrunjel verde

ulei

sare

 

Rosii umplute cu salata de ton

Rosiile umplute cu orez si stevie sunt un preparat ideal in zilele in care iti doresti sa mananci ceva usor si gustos.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE