1. Încinge trei linguri cu ulei într-o tigaie adâncă și călește orezul. Când a devenit translucid, toarnă 300 ml de apă sau supă fierbinte, adaugă un praf de sare, acoperă și lasă pe foc până ce lichidul este absorbit de orez.
2. Între timp, taie capac roșiilor și scoate pulpa. Într-o tigaie neunsă, rumenește baconul tăiat în cubulețe. Când orezul s-a umflat, dar nu e fiert complet, adaugă-l peste bacon, sărează și piperează după gust. Umple roșiile cu acest amestec și presară parmezan deasupra.
3. Taie mărunt pulpa de roșii, adaugă restul de ulei, cățeii de usturoi zdrobiți și întinde amestecul pe fundul unei forme termorezistente. Așază roșiile, toarnă un pic de apă, acoperă și dă la cuptor 15 minute. Ia capacul și lasă 15-20 de minute, până ce scade sosul.
4. Servește rosiile umplute cu orez alaturi de rondele de ceapă deasupra și mărar verde.
200 g orez
150 g bacon
8 roşii
5 linguri cu ulei
2 căței de usturoi
2 linguri cu parmezan
sare
piper
Adaugă comentariu