1. Pentru blat, freacă gălbenușurile cu zahărul, adaugă făina împreună cu cacaua. Bate albușurile cu un praf de sare și încorporează-le în crema de mai sus.
2. Răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie și dă la cuptor 12 minute. Scoate foaia pe un șervet de bumbac și ruleaz-o.
3. Pentru cremă, pune pe foc laptele cu zahărul și vanilia. În timp ce se înfierbântă, freacă gălbenușurile cu amidonul.
4. Toarnă laptele cald peste gălbenușuri și amestecă. Pune din nou pe foc mic și amestecă încontinuu, iar când a devenit vâscoasă, ia cratiţa de pe foc.
5. Între timp, topește ciocolata, iar la final, adaugă untul. Toarn-o repede în crema de vanilie și amestecă. Întinde crema pe blat și rulează cu grijă. Unge deasupra cu un strat fin de cremă, cât să se lipească nuca măcinată.
4 ouă
4 linguri cu zahăr
6 linguri cu făină
1 lingură cu cacao
sare
pentru cremă:
500 ml lapte
100 g zahăr
4 galbenusuri
200 g ciocolată
1 lingură cu unt
1 linguriţă cu amidon
3 zahăr vanilat
3 linguri cu nucă măcinată
Adaugă comentariu