Home » Deserturi & băuturi » Ruladă cu gem de caise
Deserturi & băuturi

Ruladă cu gem de caise

1.Bate albușurile spumă cu un praf de sare și încorporează zahărul treptat și vanilia. 

2.Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina cernută.

3.Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul preîncâlzit pentru 10-12 minute.

4.Scoate tava și așază deasupra un șervet de bumbac umezit. Rulează cu atenție și lasă 30 de minute să se răcorească.

5.Îndepărtează hârtia de copt și unge blatul cu gem de caise, apoi rulează la loc, de acestă dată puțin mai strâns.

6.Lasă să se răcească bine și dă la rece măcar 2 ore înainte de a felia rulada cu gem de caise.

 

Sugestie. Pentru un plus de gust, presară deasupra gemului câteva nuci trase în tigaie, zdrobite ușor. 

 

Prăjitură cu gem de caise si brânză

Poza principala

rulada_cu_gem_mica.jpg

 

1 borcan cu gem de caise

6 ouă

6 linguri cu zahăr

6 linguri cu făină

2 plicuri cu zahăr vanilat

sare

 

Prăjitură de foi cu gem și nucă

Spornica si cu ingrediente accesibile, rulada cu gem de caise este un desert usor de pregatit.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE