1.Bate albușurile spumă cu un praf de sare și încorporează zahărul treptat și vanilia.
2.Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina cernută.
3.Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul preîncâlzit pentru 10-12 minute.
4.Scoate tava și așază deasupra un șervet de bumbac umezit. Rulează cu atenție și lasă 30 de minute să se răcorească.
5.Îndepărtează hârtia de copt și unge blatul cu gem de caise, apoi rulează la loc, de acestă dată puțin mai strâns.
6.Lasă să se răcească bine și dă la rece măcar 2 ore înainte de a felia rulada cu gem de caise.
Sugestie. Pentru un plus de gust, presară deasupra gemului câteva nuci trase în tigaie, zdrobite ușor.
1 borcan cu gem de caise
6 ouă
6 linguri cu zahăr
6 linguri cu făină
2 plicuri cu zahăr vanilat
sare
Adaugă comentariu