Deserturi & băuturi

Rulada cu mure si mascarpone

Text
Rulada cu mure si mascarpone
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
rulada_cu_mure_si_mascarpone__mg_9175.jpg

Ingrediente – foaie

4 ouă
4 linguri zahăr
3 linguri făină
1 lingură cacao
1/2 plic zahăr vanilat bourbon

Ingrediente – cremă

125 g mascarpone
125 g frișcă
100 g zahăr pudră
1/2 plic zahăr vanilat bourbon
câteva linguri de dulceață de mure (sau de afine)

Ingrediente – glazură

125 g ciocolată
50 ml frișcă lichidă
25 g unt

Mod de preparare – foaie

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă cu 3 linguri de zahăr, iar gălbenușul îl freci cu 1 lingură de zahăr și cu zahărul vanilat. Unești cele 2 compoziții, cerni deasupra cacao amestecată cu făină, întinzi compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dai tava la cuptor, la foc potrivit. Când e gata, scoți tava, lași foaia la răcit și așezi peste ea crema pregătită.

Mod de preparare – crema

Bați frișca spumă și încorporezi în ea brânza mascarpone, nu înainte de a o bate spumă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Mixezi bine și așezi un strat uniform pe foaia de ruladă. Deasupra pui câteva linguri de dulceață de mure (sau de afine), rulezi ușor și o ții la frigider timp de 1 oră. Glasezi prăjitura cu glazură de ciocolată și o decorezi cu grătar de ciocolată albă. Poți pregăti prăjitura și cu afine, în funcție de gust și de sezon.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE