1.Pune pe foc apa, margarina/untul și un praf de sare. Când grăsimea s-a topit, dă deoparte și pune făina, apoi ouăle.
2.Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul încins până ce se rumenește foaia de ruladă.
3.Pentru umplutură, încinge margarina/untul și călește ceapa. Pune spanacul crud și lasă până se înmoaie frunzele. Sărează și piperează la final.
4.Așază șunca pe foaia de ruladă, presară cașcavalul și pune spanacul călit. Rulează și dă la cuptor zece minute. Servește-o caldă sau rece.
TRUC. Nucșoara proaspăt rasă se potrivește de minune cu spanacul și îi dă o aromă aparte. Adaugă doar un vârf de cuțit. Dacă pui prea multă, se amărăște gustul.
credit foto: © PHB.cz – Fotolia.com
5 ouă
9 linguri cu făină
150 g margarină/unt
250 ml apă
sare
pentru umplutura:
8 felii de șuncă
300 g spanac proaspăt
1 linguriță cu margarină/unt
2 fire de ceapă verde
50 g cașcaval ras
sare, piper
Adaugă comentariu