1.Feliază bucata de carne astfel încât să obții o singură felie. Pune-o între folii alimentare și bate-o cu ciocanul de șnițele. Sărează și pipărează după gust.
2.Topește untul într-o tigaie, adaugă caisele tăiate mărunt și lasă până obții un amestec mai gros. Lasă să se răcească.
3.Așază umplutura de caise pe felia de carne, presară fistic după gust și rulează mai strâns. Leagă cu ață alimentară.
4.Încinge uleiul într-o altă tigaie și rumenște rulada cu umplutură de caise pe toate părțile, apoi pune-o într-o tavă termorezistentă cu tot cu sosul format.
5.Toarnă deasupra sucul fresh de portocale sau apă amestecată în cantități egale cu vin alb, acoperă cu folie și dă la cuptor pentru 80-90 de minute, având grijă să mai întorci din când în când friptura.
6.Cu un sfert de oră înainte de a fi gata, îndepărtează folia și lasă rulada cu umplutură de caise să capete o crustă aurie.
credit foto: © evgenyb – Fotolia.com.
2 kg pulpă de porc
100 g unt
500 g caise
sare, piper
2 linguri cu ulei
150 ml suc de portocale (optional), /amestec de apă si vin
fistic, sare, piper
Adaugă comentariu