1.Topeşte 100 g de ciocolată şi freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase şi se deschid la culoare.
2.Adaugă crema de gălbenuşuri în ciocolata topită, apoi pune şi făina cernută. Separat, bate spumă albuşurile şi încorporează-le în compoziţia de ciocolată.
3.Toarn-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelează uşor şi dă la cuptor pentru 15-20 de minute sau până pandişpanul cu ciocolata a crescut şi e ferm la atingere.
4.Scoate din cuptor şi rulează blatul de cacao cu ajutorul hârtiei de copt. Lasă aceasta rulada pufoasa de ciocolata să se răcească. Între timp, taie cubuleţe piersica (dacă foloseşti fruct din compot, ai grijă să să-l scurgi bine de suc). Bate frişca spumă.
5.Adaugă alcoolul, amestecă uşor. Toarnă frişca peste blatul răcit, nivelează şi presară deasupra cubuleţele de piersică. Rulează, pudrează cu zahăr şi dă rulada de ciocolata cu fructe la rece măcar o oră.
150 g ciocolată
4 ouă
100 g zahăr tos
60 g făină
1 piersici
150 ml frişcă
1 lingură lichior de piersici
zahăr pudră
Adaugă comentariu