Rulada de ciocolata cu mascarpone si frisca

1.Topeşte ciocolata la bain-marie şi las-o să ajungă la temperatura camerei.

2.Bate gălbenuşurile cu 50 g zahăr până devin mai deschise la culoare. Încorporează treptat ciocolata topită, esenţa de vanilie şi albuşurile bătute spumă cu zahărul rămas, un praf de sare şi o linguriţă cu zeamă de lămâie.

3.Toarnă compoziţia pentru ruladă de ciocolată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul încins 15-17 minute.

4.Scoate tava şi acoper-o cu un prosop curat de bumbac umezit.

5.Bate frişca cu zahărul pudră şi esenţa, încorporează brânza mascarpone şi foaia de gelatină înmuiată conform indicaţiilor producătorului.

6.Toarnă crema de mascarpone şi frişcă pe blatul răcorit şi rulează uşor. Dă la rece rulada de ciocolată cu umplutură de mascarpone şi frişcă până în momentul felierii şi servirii.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

rulada_de_ciocolata_cu_mascarpone_si_frisca_mi.jpg

6 ouă

120 g ciocolată

50 g zahăr + 2 linguri

1 lingură cu esenţă de vanilie

zeamă de lămâie

sare

 

pentru umplutură:

1 cutie mică cu mascarpone

1 cutie mică cu frişcă pentru smântână

1-2 linguri cu zahăr pudră

esenţă de vanilie

1 foaie de gelatină (opţional)

Un desert uşor de pregătit, delicios, pe gustul iubitorilor de ciocolată.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE