Aperitive, salate, sosuri

Rulada de conopida cu spanac

Text
Rulada de conopida cu spanac
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
rulada_cu_spanac_mg_2370_.jpg

Ingrediente – blat

500 g conopidă
4 ouă
80 g cașcaval
60 g brânză dulce dietetică
1 lingură muștar
1 lingură făină
1 lingură ulei pentru tavă
sare
piper

Ingrediente – umplutura

150 g spanac
60 g unt
25 g făină
175 g iaurt degresat
50 g cașcaval
60 g brânză dulce dietetică
sare
piper

Mod de preparare – blat

Desfaci conopida în buchețele și o fierbi în apă cu sare. Scurgi bine conopida fiartă și o mărunțești cu blenderul sau cu o furculiță. Separi gălbenușurile de albușuri. Bați spumă albușurile cu un praf de sare. Amesteci piureul rece de conopidă cu cașcavalul ras, brânza de vaci, făina, muștarul, gălbenușurile, albușurile bătute spumă, sare și piper după gust. Ungi cu ulei o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm, torni compoziția și coci blatul la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute.
Răstorni blatul pe un celofan sau folie. Îl lași să se răcorească timp de 3-4 minute, apoi îl rulezi împreună cu celofanul pe latura mare.

Mod de preparare – umplutură

Cureți și speli frunzele de spanac. Le tai și le călești până se înmoaie într-o tigaie cu unt, apoi adaugi făina dizolvată în 2-3 linguri de apă și lași sosul să se îngroașe la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn. Stingi focul, iar după ce spanacul s-a răcit, adaugi brânza dulce, 25 g cașcaval ras fin, iaurtul, sare și piper după gust.
Desfaci blatul, întinzi uniform umplutura și rulezi din nou. Presri deasupra cașcavalul ras rămas și o dai din nou la cuptor, pentru 5 minute, să se rumenească.
Sfat: Dacă brânza dulce este apoasă și umplutura ți se pare prea moale, adaugă 1-2 linguri de pesmet.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE