1.Crestează castanele, stropește-le cu puțină apă și pune-le în cuptor la foc mic, dar bine încins. Pune castanele cu crestătura în sus. Când castanele s-au crăpat, scoate-le din coajă și pune-le la fiert în puțin lapte, cam 7 minute.
2.Desfă pieptul de curcan într-o bucată, bate-o cu ciocanul de șnițele și dă-i un praf de sare și unul de piper și îmbracă-l în felii subțiri de șuncă.
3.Păstrează o mână de castane și restul pasează-le, adaugă un ou, baconul tocat, șunca și ea mărunțită, un vârf de cuțit de nucșoară, pătrunjel tocat fin, sare și piper. Amestecă totul și întinde peste stratul de șuncă. Rulează cât mai strâns și leagă cu ață.
4.Încinge untul într-o cratiță și călește ceapa tocată foarte mărunt, apoi adaugă bulionul, două cești cu apă și făina. Potrivește de sare și dă într-un clocot și stinge focul.
5.Pune rulada într-o tavă de copt și toarnă sosul peste ea, adaugă castanele întregi. Dă la cuptor pentru 45 de minute, întorcând din când în când rulada. Mai adaugă apă, dacă sosul a scăzut prea mult. La sfârșit, adaugă câteva frunze proaspete de rozmarin în sos pentru un plus de aromă. Taie rulada după ce s-a răcit.
Credit foto: Photoland/Profimedia
700 g piept de curcan
300 g castane
1 ceapă
150 ml lapte
250 g șuncă
50 g bacon
1 ou
1 legătură de pătrunjel
1 lingură bulion
1 lingură făină
1 lingură cu unt
nucșoară
rozmarin
piper
sare
Adaugă comentariu