1. Pentru garnitură, călește mazărea în unt, împreună cu ciupercile tăiate și cu un vârf de cuțit de zahăr. Adaugă orezul, pătrunjelul tocat, sarea, zeama de lămâie. Amestecă totul.
2. Taie pieptul de curcan în bucăți de aceeași dimensiune (cca. 8 bucăți). Bate ușor, așază pe carne ardeiul tăiat cubulețe și mazărea. Rulează fiecare bucată Și leagă cu o sfoară.
3. Prăjește ruladele pe toate părțile timp de 10 minute. Stropește cu apă și lasă pe foc alte 10 minute. Servește rulada de curcan cu garnitura de legume și salata de fetică și ridichi.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Sfat: Combinația de ardei și mazăre poate fi îmbunătățită și cu alte legume. Pentru un gust mai bogat, poți umple rulada de curcan și cu porumb, fasole verde, vânătă (fiartă, în prealabil) și morcov.
50 g fetică (limba mielului)/valeriana
1 legătură de ridichi
Pentru rulouri:
600 g piept de curcan
1 ardei gras
80 g mazăre congelată
3 linguri de ulei
Pentru garnitură:
250 g mazăre congelată
200 g orez
200 g ciuperci
80 g unt
1 legătură de pătrunjel verde
zeama de la o lămâie
sare
zahăr
Rulouri de pui cu sos de smântână
Adaugă comentariu