1. Fierbe sfecla, morcovii şi cartofii, separat, până când sunt moi. Lasă-le să se răcorească, apoi curăţă-le şi toacă-le cubuleţe mici (ca la salata boeuf), punând fiecare legumă tocată în câte un castronel.
2. Prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi, când se răceşte, amestec-o în maioneză.
3. Amestecă legumele, tot separat, cu câte 1 lingură bună de maioneză. Taie şi peştele cubuleţe mici şi amestecă-l cu maioneză.
4. Întinde o folie de aluminiu pe planşetă, apoi întinde cu grijă straturile: sfeclă, morcov, brânză rasă, cartofi, peşte. Rulează în folie, strâge bine la capete şi dă la rece peste noapte. Serveşte aceasta rulada de hering cu sfecla rosie tăiată felii.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Sfat. Serveste un vin alb, sec!
4 fileuri de hering marinat
100 g brânză tare
400 g maioneză
1 sfeclă roşie
3 cartofi
2 morcovi
3 linguriţe cu gelatină
Adaugă comentariu