1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
2. Pentru umplutura: Radeti lamaia intr-un bol si decojiti-o. Taiati lamaia, scoateti samburii si taiati pulpa. Adaugati pulpa peste coaja rasa. Puneti zaharul, firimiturile de paine si stafidele, amestecand.
3. Cerneti faina si sarea intr-un bol si adaugati 45 g de unt, amestecand pana ce obtineti un aluat fin, potrivind mereu consistenta cu laptele pe care il aveti. Intindeti aluatul obtinut.
4. Topiti restul untului si ungeti aluatul cu el. Intindeti uniform umplutura peste aluat, lasand o margine consistenta. Umeziti cu putina apa marginile, apoi rulati aluatul, lipind-ul unde se imbina.
5. Puneti rulada de lamaie intr-o tava, ungeti cu untul topit ramas si coaceti pentru 30 de minute. Taiati tarta de lamaie si serviti cu frisca.
175 faina de cozonac
un praf de sare
60 g unt
6 linguri lapte
frisca, pentru servire
Pentru umplutura:
1 lamaie
2 linguri zahar brun
6 linguri firimituri de paine
3 linguri stafide
Adaugă comentariu