1.Fierbe orezul, călește ceapa, pune ficăţeii la înăbușit. Când sunt gata, dă ficăţeii prin mașina de tocat și amestecă-i cu ceapa, orezul, carnea tocată și două ouă.
2.Pe celelalte, fierbe-le tari. Amestecă tocătura cu mâna ca să se omogenizeze. La sfârșit, adaugă sare, mentă și piper măcinat și omogenizează din nou. Lasă tocătura la frigider 20 de minute.
3.Întinde-o apoi pe o bucată de folie de plastic, ca pe o foaie de 1-2 cm grosime. Întinde și spanacul, dar nu până în margine, și pune în mijloc cele două ouă fierte și curăţate.
4.Unge cu grăsime o formă de chec. Rulează carnea cu ajutorul foliei, pune-o în forma de chec și bag-o în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute.
500 g carne tocată de miel
200 g ficăţei
300 g piure de spanac
100 g orez
4 ouă
1 ceapă
mentă tocată
Adaugă comentariu